vineri, 24 aprilie 2009

Festivalul de Film de la Cannes. Două filme româneşti, selecţionate pentru categoria "Un Certain Regard"


Oficialii Festivalului de Film de la Cannes au făcut publică, joi, lista completă a peliculelor selecţionate în secţiunea Un Certain Regard. În acest an, România este reprezentată de două lungmetraje: "Amintiri din Epoca de Aur", produs de Cristian Mungiu, şi "Poliţist. Adjectiv", de Corneliu Porumboiu.

Lista filmelor selecţionate Festivalul Internaţional de Film de la Cannes a fost anunţată într-o conferinţă de presă joi, la Paris, de Gilles Jacob, preşedintele evenimentului, şi Thierry Frémaux, delegat general al manifestării, anunţă Mediafax

Secţiunea "Un Certain Regard" din cadrul Festivalului de Film de la Cannes prezintă, în fiecare an, o serie de lucrări originale şi diferite care caută recunoaştere internaţională. Rolul acestei categorii este de a recompensa tinerele talente şi a încuraja operele inovatoare şi curajoase.

Lungmetrajul câştigător la această secţiune este premiat cu 30.000 de euro din partea Groupama Gan Foundation.

Pe lângă celel două pelicule româneşti, au mai fost selecţionate la secţiunea Un Certain Regard următoarele filme: "Mother" de Bong Joon-ho, "Irene" de Alain Cavalier, "Precious" de Lee Daniels, "A la dérive" de Heitor Dahlia, "Le pere de mes enfants" de Mia Hansen-Love, "Mourir comme un homme" de Joao Pedro Rodrigues, "Kasi az gorbehaye irani khabar nadareh" de Bahman Ghobadi, "Les voyages du vent" de Ciro Guerra, "Skazka pro temnotu" de Nicolay Khomiriki, "Dogtooth" de Lanthaimos, "Le Tsar" de Pavel Louguine, "Independencia" de Raya Martin, "Nang mai" de Pen-ek Ratanaruang, "Eyes Wide Open" de Paula Weiman-Kelman, "Samson et Dalila" de Warwick Thornton, "L'armée silencieuse" de Jean Van de Zelde, "Air doll" de Hirokazu Koreeda.

Tot joi, au fost anunţate şi filmele care vor rula în afara competiţiei: "The Imaginarium Of Dr Parnassus" de Terry Gilliam, "Ne te retourne pas" de Marina De Van, "Agora" d'Alejandro Amenabar, "Jusqu'en enfer" de Sam Raimi, "Coco Chanel & Igor Stravinsky" de Jan Kounen.

Festivalul Internaţional de Film de la Cannes va avea loc între 13 şi 24 mai.

Antena3.ro

Niciun comentariu: