luni, 9 martie 2009

De ce sunt politistii asa prosti ?


Vreau sa va povestesc o intamplare de saptamana trecuta. Pe 02.03.2009 in jurul orei 18 trecute fix primesc un telefon , pe mobil.
- Buna seara, domnul xyz ?Societatea .... ?
- Da ! Buna seara.
- Sunt plutonier ... (kkt- nu m-am obosit sa tin minte numele panaramei- era femeie) de la IJP Ialomitza .
- Da si... ?
- Acum doua saptamani v-am trimis o instiintare si nu ne-ati raspuns la ea. De ce ?
- Dintr-un singur motiv...pentru ca nu am primit-o (am raspuns eu imperturbabil). Despre ce este vorba ?
- In data de 08.09.2008 a ti fost inregistrat de aparatul radar in localitatea ..... cu 79km/h . De ce nu ne-ati raspuns?
- Dintr-un singur motiv...pentru ca nu am primit-o ( eram deja nervos ) repet eu raspunsul de adineauri.
Pe ce adresa a-ti trimis instiitarea ?
- Pe str. Odei. Nr...
- ( ma bufneste rasul) Imi pare rau dar sediul meu este pe str. Odaii cu doi de ii –adaug eu.
- Trebuia sa ne anuntati daca v-ati schimbat adresa ( spune martoaga de la celalalt capat) .
- Sa va anunt ca aveti colegi incompetenti care gresesc la dactilografiere ?
... de aici am taiat un paragraf de vreo 2-3 min sumbru in ale prostiei domnisoarei politiste care nu intelegea de ce nu i-am raspuns , si vroia sa ii raspund la telefon. Intr-un final incercam sa ii spun ca sediul meu nu mai este nici pe Odaii si ca l-am mutat de vreo 2 luni. A incercat sa mi-l ceara dar am trimis-o la Registrul Comertului
daca tot a fost in stare sa imi afle numarul de telefon.
Imi ridic niste semne de intrebare :
1. Cum mi-a aflat numarul ? Au contracte cu firmele de telefonie sau suntem stat politienesc ?
2. Cine i-a oprit 5 luni si 3 saptamani sa imi trimita adresa ?, intrasera in fibrilatii ca se apropria termenul de 6 luni de la infaptuirea contraventiei dupa care se prescrie.
3. De ce sunt politistii asa prosti ? Chiar si doamnele sau domnisoarele sunt la fel de penale... sa va traiasca IQ-ul mic mic mic.

Un comentariu:

Anna spunea...

nu ma supar de interventie, chiar ma bucur extraordinar de mult sa vad ca lumea chiar imi impartaseste punctul de vedere.

o explicatie logica la intrebarea ta ar fi urmatoarea(care justifica orice agent peste 35 ani): acu ceva vreme angajarile in politie se faceau pe baza anumitor examene care nu necesitau mult iq, in consecinta 60-70% din politisti nu sunt foarte dotati intelectual. pentru cei tineri nu le gasesc scuza, decat ca au intrat in minister pe pile si nu-i duce capu`. mie mi-a pus capac o intamplare de anu` trecut, cand undeva prin gheorgheni echipajul de politie a pornit radarul exact cu 0.33 minute inainte sa trecem pe langa ei( masina avea detector) pentru ca aveam nr de bucuresti cred eu si pentru 68 km/h in localitate am primit amenda. in josul procesului verbal scria frumos... agent constatator : Taran Vasile.deci nu-mi mai bat capul:)