luni, 18 mai 2009

Statistici surprinzatoare despre sex

Indiferent ca este vorba despre marimea organelor sexuale, de virusul papiloma sau de sarcina, este bine sa stii mai multe lucruri despre aceste lucruri. Citeste urmatoarele statistici.

De ce faci sex?
Este evident. Dar exista si un argument pentru dorinta biologica a barbatilor de a-si perptua genele: in secolul al 18-lea o rusoaica a detinut recordul numarului de copii - 69 - proveniti din 27 de sarcini care au inclus 16 perechi de gemeni, 7 perechi de tripleti si 4 sarcini cvadruple. Dar este depasita de recordul numarului de copii pe care i-a avut un barbat, un imparat marocan care, potrivit Cartii Recordurilor, a avut cel putin 342 de fete si 525 de baieti in 1721.

Marimea conteaza?
Indiferent de ce ar sugera un film, in SUA, marimea medie a unui penis in erectie este de 12.5 - 17.5 cm si 10 - 15 cm in circumferinta.

Ai nevoie de asistenta?
Aproximativ 5% dintre barbatii de 40 de ani si 15-22% dintre cei de 65 de ani au disfunctii erectile.

Cand ti-ai pierdut virginitatea?
Barbatii isi pierd virginitatea in medie la varsta de 16.9 ani; femeile la 17.4 ani. Un nou studiu arata ca genetica poate fi un factor: caracteristicile mostenite precum impulsivitatea, pot determina o persoana sa faca sex la o varsta mai mica.

Ai o canapea confortabila?
Aproximativ unul din 10 adulti casatoriti - 12% - spun ca dorm singuri.

Atingi orgasmul de fiecare data?
In timp de 75% dintre barbati ating de fiecare data orgasmul in timpul sexului, doar 29% dintre femei au parte de acest lucru. Majoritatea femeilor nu pot avea orgasm prin relatii sexuale vaginale ci prin stimularea externa.

Ai beneficii?
Doua treimi dintre studenti au fost intr-o relatie "prieten cu beneficiu", lipsa de obligatii fiind principalul avantaj. Mai mult de jumatate dintre cei care au facut sex cu un prieten spun ca au practicat toate formele de sex.

Cati parteneri sexuali ai avut?
Care este numarul tau? Potrivit unui studiu efectuat intre adulti ide 20-59 de ani, femeile au avut un numar mediu de 4 parteneri sexuali de-a lungul intregii vieti, iar barbatii sapte.

Ai lucrat in timpul sarcinii?
Doua treimi dintre femeile care au nascut pentru prima oara in perioada 2001-2003 au lucrat in timpul sarcinii, 80 la suta au lucrat pana aproape de momentul nasterii, comparativ cu perioada anilor 1961-1965, cand 44 la suta dintre femei au lucrat in timpul sarcinii (35 la suta au lucrat pana aproape de momentul nasterii).

Esti infectat/a? Cel putin 50% dintre persoanele active sexual au o infectie genitala la un moment dat de-a lungul vietii. Virusul papiloma apare in doua forme de risc - scazut sau ridicat. Cel scazut cauzeaza aparitia negilor, iar cel ridicat cauzeaza aparitia cancerului cervical sau de alte forme. In 90% dintre cazuri, sistemul imunitar va invinge boala in 2 ani de zile.

Niciun comentariu: