luni, 18 mai 2009

Şut şi goală - Radu Paraschivescu



Televiziunile scurtează frenetic distanţa dintre tabloidizare şi bordelizare. Până la ziua suprapunerii n-a rămas mult.

Partea proastă e că sub fascinaţia tractirului nu cad doar Bahmuţeanu, Andreşan, Zăvoranu, Ionescu (Mădălin) şi herghelia de agramaţi de la OTV.

De la o vreme, nici posturile de sport nu mai fac abstracţie de nuri. Sport.ro şi GSP TV se întrec în titluri ce par ieşite din mintea unor adolescenţi acneici. Al Bundy ar simţi o caldă solidaritate cu aceste posturi, văzând cât de apropiate sunt amândouă de propriile sale obsesii.

După ce a făcut rodajul cu „Motoare, motoare” (unde subînţelesul era „Balcoane, balcoane”), Sport.ro a propus o altă formă de gimnastică hormonală: „Ţară, ţară, vrem fundaşe”. GSP TV a ripostat fulgerător cu „Stop pe piept”. Şi amândouă au folosit, fără să se mai ştie cine de la cine a copiat
, formula cu delicate intarsii cazone „Tare-n tenis”.

De la o vreme, Sport.ro dă noi semne de temeritate creatoare. P

e la miezul nopţii, două făpturi pe nume Gina şi Roxi practică un soi de stripnews din care fiecare privitor e liber să ţină minte ce vrea. Fetele se mângâie şi se dezbracă (nu una pe alta, ci fiecare pe sine însăşi), având grijă ca între timp să pună lumea la curent cu diverse întâmplări din sport, îndeobşte mondenităţi.

Intitulat „Goluri şi goale”, festinul erogen e însoţit de ocheade complice şi de glasuri care parcă propun felaţii mari la ore mici. Gina şi Roxi se unduiesc, susură, îşi muşcă buzele, îşi pipăie dotările şi acţionează conform sloganului „Jos textila”. Cine e atent la ce spun tinerele combatante descoperă tot felul de năzdrăvănii, mai ales din zona topicii.

Nu mai departe de săptămâna trecută am auzit-o cu urechile mele pe Roxi vorbind despre o anume Emilia Aguilar şi prezentând-o d

rept „cea mai îndrăgostită argentiniancă de fitness”.

Ar fi păcat ca Sport.ro să se oprească aici. Spiritul inventiv nu trebuie jugulat în numele unor pretenţii desuete. Aştept cu încredere ziua când vedetele postului vor fi puse la treabă fie alături de Gina şi Roxi, fie în locul lor. Vreau să-l văd pe Daniel Niţoiu epilându-se pe ecran şi vestindu-ne ceva dramatic despre Victoria Beckham. Vreau să-l admir pe Vadim Vâjeu înghiţind lasciv nişte boabe de strugure şi vorbindu-ne răguşit despre ultima iubită a lui Cassano.

Vreau să le văd pe Alexandra Derevici şi Ioana Cosma echipate cu o frunză de smochin şi cuvântând despre Oltchim, europenele de biatlon sau detenta lui Youssuf Kone. În fine, nu cred că greşesc prea mult dacă susţin că Sport.ro ar trebui să umble şi la sloganul de prezentare. „Fotbal ca noi n-are nimeni” e fad şi neinteresant. „Ţâţe ca noi n-are nimeni” ar suna nu doar îmbietor, ci de-a dreptul revoluţionar. Mai ales dacă vocea din „off” ar fi în continuare a unui bărbat."

Sursa: EZ.ro

Niciun comentariu: